SpinningForEnergy 11 september 2016Deze zomer organiseert JCI Nijmegen in samenwerking met road4Energy het spinning event “Spinning for energy”. Het doel: samen trappen voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten!

Uitkijkend over de Waal van Nijmegen kan je op zondag 11 September 2016 je van je meest sportieve kant laten zien!

Dit evenement vindt plaats op een unieke locatie. De fietsen worden opgesteld over drie verschillende lagen van de Lentse Warande. Onderstaande foto’s geven een goede impressie van dit unieke event.

Omringt door de mooie omgeving en het weidse uitzicht trap je zo de kilometers weg!

Waarom zetten wij ons in voor dit goede doel?

In Nederland worden per week 1 tot 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte ook wel mitochondriële ziekte genoemd. Helaas komt de helft van deze kinderen voor hun tiende te overlijden en haalt 70% de volwassen leeftijd niet.

Heel simpel gezegd hebben ze een defecte batterij: hij laadt heel langzaam op, is maximaal halfvol, snel weer leeg en beschadigt het lichaam met zijn afvalstoffen. Het onderzoek naar een medicijn voor energiestofwisselingsziekten is ingewikkeld, duurt lang (gemiddeld 15 jaar) en is kostbaar.

Omdat de farmaceutische industrie relatief weinig belangstelling voor (financiële) ondersteuning van onderzoek heeft, wordt het onderzoek geleid door Professor Dr. Jan Smeitink.[1] De voortgang van het onderzoek is (in grote mate) afhankelijk van donaties.

Daarom steunt JCI Nijmegen de strijd tegen energiestofwisselingsziekten en komt de opbrengst van het spinning event volledig ten goede aan het onderzoek zodat het onderzoek naar een medicijn door kan gaan en energiestofwisselingsziekten z.s.m. met succes kunnen worden behandeld.

Praktische zaken

Jullie kunnen zelf kiezen hoeveel uur jullie willen fietsen, variërend van 1 tot 4 uur.

De starttijden zijn; 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30

Deelname bewijzen*:

1uur spinnen:                   € 30,–
2uur spinnen:                   € 40,–
3uur spinnen:                   € 50,–
4uur spinnen:                   € 60,–

*Deelname bewijzen zijn inclusief “energiepakket”

Je kunt je eenvoudig inschrijven via de website www.spinningforenergy.nl
of stuur voor 1 augustus 2016 een e-mail naar info@spinningforenergy.nl

Wij trappen mee, u toch ook?

[1] Bron: www.energy4all.nl

Categories:

Tags:

Comments are closed