2021- Kerstinzameling
Kleding- Fietsen & speelgoed 

In het weekend van 18-19 december heeft de Junior Kamer Nijmegen een grote inzamelactie gehouden voor het goede doel. De Junior Kamer Nijmegen is een groep jonge ondernemers uit de regio Nijmegen die zich jaarlijks inzet voor een goed doel.  Dit jaar stonden meerdere goede doelen op het programma: de kledingbank Nijmegen, speelstoet Arnhem en stichting leergeld Nijmegen. Op zaterdag 18 december 2021 stonden de mannen in het Truus Mastpark en op zondag 19 december 2021 in Lent. Geheel in kerstsfeer werd onder genot van een glühwein, erwtensoep en andere winterse lekkernij een grote hoeveelheid spullen ingezameld. In totaal werd er 3 garageboxen vol met kleding, (kinder)fietsen en speelgoed ingezameld. De organisatie is erg tevreden: ‘’we wilden er een mooie inzameling van maken die ondanks de Corona epidemie toch zijn doorgang kon vinden. We zijn erg tevreden met het resultaat. We hebben hopelijk veel kinderen blij kunnen maken in deze kerstdagen.’’

@Stichting Kledingbank Nijmegen  @Stichting Leergeld @Speelstoet, speelgoedbank Arnhem

2020- Mini-project oliebollen 

2020 was natuurlijk een gek jaar! Voor iedereen privé, zakelijk maar ook vooral voor de zorg. Normaal proberen wij als junior kamer elk jaar iets te organiseren voor het goede doel. Helaas was dit in 2020 erg lastig om realiseren. Toch hebben we op de valreep van 2020 nog een mini project weten te organiseren. Namens alle leden van de Junior Kamer Nijmegen hebben wij verschillende Nijmeegse zorg-helden bedankt voor hun inzet van het afgelopen jaar. Dus alle leden zijn met verse oliebollen van Banketbakkerij-Chocolaterie Looijenga (en met bedrukte mondkapjes) op pad gegaan. 

2020 – Bijen project kinderboerderij de Goffert

In Nederland horen ca 300 verschillende bijen rond te vliegen. Maar de laatste jaren neemt dit aantal drastisch af. Dit komt met name door het tekort aan planten, bloemen en landschap. Zonder dat veel mensen het weten, zijn bijen een ontzettend belangrijk onderdeel van ons bestaan. Ze zijn onmisbaar voor meer dan 75% van ons voedsel.

Eind 2019 heeft de projectcommissie door middel van verkoop van bijenhuisjes een bijdrage kunnen leveren aan NL Bloeit en hiermee het Goffertpark nóg mooier gemaakt.

Met de opbrengsten van de verkoop is een stuk grond in Nijmegen ingezaaid met speciale flora van oorspronkelijke inheemse herkomst. Hierdoor wordt de omgeving een stuk mooier maar nog belangrijker, we realiseren hiermee een herstel van de biodiversiteit die hard nodig is in onze verstedelijkte omgeving. Hier profiteren ook de bijen en andere insecten van! Door ons als vereniging in te zetten en met onze eigen handen te gaan zaaien, proberen we hiermee een steentje bij te dragen en de bijenpopulatie weer in een opwaartse spiraal te brengen.

2018 – Doe-dag stichting CAP

Op zaterdag 13 oktober stond de doe-dag in het teken van de jaarlijkse Special Ride van Stichting CAP. De stichting staat voor ‘Centra voor Aangepast Paardrijden’ en verzorgt aangepaste manege activiteiten voor mensen met een beperking in de regio Nijmegen. Een keer per jaar verzorgen zij een zogenaamd Special Ride weekend, wat inhoudt dat er twee dagen lang door de stichting wordt gezorgd voor een leuke bosrit voor cliënten van de stichting. Als Junior Kamer hebben wij ons aangemeld te helpen tijdens dit weekend.

Tijdens deze dag was onze inzet meer dan welkom om te helpen met allerlei hand- en spandiensten. Zo waren enkele heren gebombardeerd tot kantine-koningen en pannenkoekenbakkers, sommigen tot groom en anderen tot poepscheppers.

Er waren 4 rondes van ieder ongeveer 10 ruiters welke een prachtige bosrit maakten door het Maldense veld. De rit duurde een klein uurtje en werd afgesloten met ijskoude ranja en verukkulukke pannenkoeken. We kunnen terugkijken op een nuttige, maar bovenal zeer gezellige doe-dag!

2018 – Doe-dag Siza

Tijdens de eerste Doe-dag van 2018 hebben wij ons ingezet voor Stichting SIZA.

Voor sommigen was het een brug te ver, maar de meesten van de heren hebben de locatie in het mooie Arnhem weten te vinden.
Aldaar waren er twee woongroepen met de vurige wens om de tuin weer leefbaar te krijgen, om zo een mooie zomer tegemoet te kunnen.

Binnen de kamer waren diverse groepen samengesteld; een schutting-groep, grasgroep, terrastegelgroep, overkapping-groep en een plafondinelkaarschroefgroep. Het weer zat goed mee en er werd hier en daar een zweetdruppel uit de luie poriën van de kantoortijgers geperst.

Na een dag zwoegen hebben we een mooi resultaat met elkaar weten te bereiken waar de twee woongroepen met veel plezier gebruik van kunnen gaan maken.

2017 – Spinning for energy

Samen trappen voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten!

JCI Nijmegen heeft in samenwerking met Energy4All in de winter van 2017 op een prachtige locatie het spinning event Spinning for Energy georganiseerd. Na het grote succes en de overweldigende opkomst van het Spinning event in 2016, heeft JCI Nijmegen besloten om daar in 2017 een vervolg aan te geven.

Het doel: samen trappen voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten. Vanuit een prachtige locatie in het hart van Nijmegen kon men zondag 5 November zich van de meest sportieve kant laten zien. De fietsen werden namelijk opgesteld in de Stevenskerk!

2016 – Spinning for energy

De zomer van 2016 heeft JCI Nijmegen in samenwerking met road4Energy het spinning event “Spinning for energy” georganiseerd. Het doel: samen trappen voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten!

In Nederland worden per week 1 tot 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte ook wel mitochondriële ziekte genoemd. Helaas komt de helft van deze kinderen voor hun tiende te overlijden en haalt 70% de volwassen leeftijd niet. Daarom steunt JCI Nijmegen de strijd tegen energiestofwisselingsziekten en komt de opbrengst van het spinning event volledig ten goede aan het onderzoek zodat het onderzoek naar een medicijn door kan gaan en energiestofwisselingsziekten zo snel mogelijk met succes kunnen worden behandeld.

2015 – Dinner in the sky

In het voorjaar van  2015 heeft JCI Nijmegen het evenement ‘Dinner in the sky Nijmegen’ opgezet. Om 13.00 uur werden de deuren van het luchtrestaurant geopend voor de eerste gasten. Ieder uur nam een nieuwe groep gasten van 22 personen plaats aan de dinertafel, welke vervolgens door een hijskraan naar een hoogte van maar liefst 50 meter werd gehesen met een uniek uitzicht over de Waal, de Ooij en het mooie centrum van Nijmegen waar de top koks van slot Doddendael de gasten lieten genieten van een speciaal samengesteld menu. De opbrengst van dit evenement is volledig ten gunste gegaan van het Ronald McDonald Huis Nijmegen. 

2012 – Glazen thuis

Ondanks het slechte weer in het eerste weekend van november, kwamen veel mensen naar Het Glazen Thuis in het centrum van Nijmegen. Bezoekers genoten van muziek en schaatsoptredens, konden een paar rondjes schaatsen en deelnemen aan een clinic van ijshockeyteam de Romijnders Devils of een potje voetballen met Union D1. En dat natuurlijk allemaal voor het goede doel, het Ronald McDonald Huis Nijmegen.

De samenwerkende organisatoren kijken terug op een mooi evenement. Niels van den Akker, lid van de Juniorkamer Nijmegen (JCI): “We wilden een grote publieksactie op touw zetten voor het Huis, maar dat konden wij niet alleen. We zochten samenwerking met de Marikenstraat, RTV Nijmegen1 en LUX. Gelukkig waren ze allemaal meteen enthousiast.” De Marikenstraat zorgde voor coördinatie en donatietickets. RTV Nijmegen1 lokte de mensen met live uitzendingen naar het Glazen Thuis op het Mariënburgplein. Dankzij de horeca van LUX konden de bezoekers er even bij gaan zitten om wat te drinken. “Een unieke samenwerking”, aldus Carmen van der Meer van de Marikenstraat. Product Plus verzorgde de communicatie rond het evenement.

2011 – Jacht Event

JCI Nijmegen heeft voor het eerst in het bestaan een Jacht Event georganiseerd. Het Event is opgezet rondom de opening van het jachtseizoen op locatie Jachtslot Mookerheide. Wij maakten deze dag kennis met verschillende facetten van de jacht, de dieren en de bossen. Samen met de WildBeheer Eenheid is een actief en informatief programma samengesteld. Op het programma staan onder meer vliegvissen, een roofvogelshow, jachthondenshow, een wijnproeverij en schieten in een jachtsimulator.

Tijdens het Jacht Event zamelen we geld in voor: Stichting Dierenambulance Nijmegen e.o. In 1985 is de DAN opgericht. Ongeveer 60 vrijwilligers zetten zich dag en nacht in om met behulp van 3 ambulances, een rubberboot, een paardentrailer, een basispost en diverse opvangfaciliteiten dieren in nood te helpen. Zowel in het wild levende dieren, zoals egels, konijnen, reeën, eenden, meeuwen, merels en zwanen als allerlei huisdieren worden geholpen.

Galerij niet gevonden.

2010 – 4X4 event

tekst

1987 – Project golfbaan Nijmegen

In 1982 is de projectcommissie  van de juniorkamer gestart met onderzoek naar de mogelijkheden voor een golfbaan. De dichtstbijzijnde bestaande banen lagen op grote afstand, namelijk boven Arnhem, onder Vught en in Midden- Limburg, bovendien hadden kampten ze daar met een ledenstop. Deze commissie heeft tezamen met enkele Nijmeegse golfers een Stichting opgericht, waarbij de commissie daarin de helft van het bestuur vormde. Er is een uitgebreide P.R. campagne gevoerd en met resultaat: honderden belangstellenden/donateurs dienden zich aan. De stichting van 80 ha kon op deze manier worden gekocht. Er is een vervolgens ook een gedegen juridische structuur gecreëerd. Tegenwoordig behoort de Golfbaan Rijk van Nijmegen tot de grootste golfbanen van Nederland. 

1970 – Project museum Kam

Na de oprichting van de Junior Kamer Nijmegen in 1968, was het project Museum Kam een van de eerste projecten van de Kamer waarbij het zich presenteerde aan de Nijmeegse Gemeenschap. Het doel: het rijksmuseum Kam meer in de publieke belangstelling brengen. In het bijzonder om de onderwijsinstellingen in regio Nijmegen te stimuleren een bezoek te brengen aan de belangwekkende  collecties en vondsten uit het grijze verleden, welke in Museum Kan waren ondergebracht.

2020 – Bijen project kinderboerderij de Goffert

In Nederland horen ca 300 verschillende bijen rond te vliegen. Maar de laatste jaren neemt dit aantal drastisch af. Dit komt met name door het tekort aan planten, bloemen en landschap. Zonder dat veel mensen het weten, zijn bijen een ontzettend belangrijk onderdeel van ons bestaan. Ze zijn onmisbaar voor meer dan 75% van ons voedsel.

Eind 2019 heeft de projectcommissie door middel van verkoop van bijenhuisjes een bijdrage kunnen leveren aan NL Bloeit en hiermee het Goffertpark nóg mooier gemaakt.

Met de opbrengsten van de verkoop is een stuk grond in Nijmegen ingezaaid met speciale flora van oorspronkelijke inheemse herkomst. Hierdoor wordt de omgeving een stuk mooier maar nog belangrijker, we realiseren hiermee een herstel van de biodiversiteit die hard nodig is in onze verstedelijkte omgeving. Hier profiteren ook de bijen en andere insecten van! Door ons als vereniging in te zetten en met onze eigen handen te gaan zaaien, proberen we hiermee een steentje bij te dragen en de bijenpopulatie weer in een opwaartse spiraal te brengen.

2018 – Doe-dag stichting CAP

Op zaterdag 13 oktober stond de doe-dag in het teken van de jaarlijkse Special Ride van Stichting CAP. De stichting staat voor ‘Centra voor Aangepast Paardrijden’ en verzorgt aangepaste manege activiteiten voor mensen met een beperking in de regio Nijmegen. Een keer per jaar verzorgen zij een zogenaamd Special Ride weekend, wat inhoudt dat er twee dagen lang door de stichting wordt gezorgd voor een leuke bosrit voor cliënten van de stichting. Als Junior Kamer hebben wij ons aangemeld te helpen tijdens dit weekend.

Tijdens deze dag was onze inzet meer dan welkom om te helpen met allerlei hand- en spandiensten. Zo waren enkele heren gebombardeerd tot kantine-koningen en pannenkoekenbakkers, sommigen tot groom en anderen tot poepscheppers.

Er waren 4 rondes van ieder ongeveer 10 ruiters welke een prachtige bosrit maakten door het Maldense veld. De rit duurde een klein uurtje en werd afgesloten met ijskoude ranja en verukkulukke pannenkoeken. We kunnen terugkijken op een nuttige, maar bovenal zeer gezellige doe-dag!

2018 – Doe-dag Siza

Tijdens de eerste Doe-dag van 2018 hebben wij ons ingezet voor Stichting SIZA.

Voor sommigen was het een brug te ver, maar de meesten van de heren hebben de locatie in het mooie Arnhem weten te vinden.
Aldaar waren er twee woongroepen met de vurige wens om de tuin weer leefbaar te krijgen, om zo een mooie zomer tegemoet te kunnen.

Binnen de kamer waren diverse groepen samengesteld; een schutting-groep, grasgroep, terrastegelgroep, overkapping-groep en een plafondinelkaarschroefgroep. Het weer zat goed mee en er werd hier en daar een zweetdruppel uit de luie poriën van de kantoortijgers geperst.

Na een dag zwoegen hebben we een mooi resultaat met elkaar weten te bereiken waar de twee woongroepen met veel plezier gebruik van kunnen gaan maken.

2017 – Spinning for energy

Samen trappen voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten!

JCI Nijmegen heeft in samenwerking met Energy4All in de winter van 2017 op een prachtige locatie het spinning event Spinning for Energy georganiseerd. Na het grote succes en de overweldigende opkomst van het Spinning event in 2016, heeft JCI Nijmegen besloten om daar in 2017 een vervolg aan te geven.

Het doel: samen trappen voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten. Vanuit een prachtige locatie in het hart van Nijmegen kon men zondag 5 November zich van de meest sportieve kant laten zien. De fietsen werden namelijk opgesteld in de Stevenskerk!

2016 – Spinning for energy

De zomer van 2016 heeft JCI Nijmegen in samenwerking met road4Energy het spinning event “Spinning for energy” georganiseerd. Het doel: samen trappen voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten!

In Nederland worden per week 1 tot 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte ook wel mitochondriële ziekte genoemd. Helaas komt de helft van deze kinderen voor hun tiende te overlijden en haalt 70% de volwassen leeftijd niet. Daarom steunt JCI Nijmegen de strijd tegen energiestofwisselingsziekten en komt de opbrengst van het spinning event volledig ten goede aan het onderzoek zodat het onderzoek naar een medicijn door kan gaan en energiestofwisselingsziekten zo snel mogelijk met succes kunnen worden behandeld.

2015 – Dinner in the sky

In het voorjaar van  2015 heeft JCI Nijmegen het evenement ‘Dinner in the sky Nijmegen’ opgezet. Om 13.00 uur werden de deuren van het luchtrestaurant geopend voor de eerste gasten. Ieder uur nam een nieuwe groep gasten van 22 personen plaats aan de dinertafel, welke vervolgens door een hijskraan naar een hoogte van maar liefst 50 meter werd gehesen met een uniek uitzicht over de Waal, de Ooij en het mooie centrum van Nijmegen waar de top koks van slot Doddendael de gasten lieten genieten van een speciaal samengesteld menu. De opbrengst van dit evenement is volledig ten gunste gegaan van het Ronald McDonald Huis Nijmegen. 

2012 – Glazen thuis

Ondanks het slechte weer in het eerste weekend van november, kwamen veel mensen naar Het Glazen Thuis in het centrum van Nijmegen. Bezoekers genoten van muziek en schaatsoptredens, konden een paar rondjes schaatsen en deelnemen aan een clinic van ijshockeyteam de Romijnders Devils of een potje voetballen met Union D1. En dat natuurlijk allemaal voor het goede doel, het Ronald McDonald Huis Nijmegen.

De samenwerkende organisatoren kijken terug op een mooi evenement. Niels van den Akker, lid van de Juniorkamer Nijmegen (JCI): “We wilden een grote publieksactie op touw zetten voor het Huis, maar dat konden wij niet alleen. We zochten samenwerking met de Marikenstraat, RTV Nijmegen1 en LUX. Gelukkig waren ze allemaal meteen enthousiast.” De Marikenstraat zorgde voor coördinatie en donatietickets. RTV Nijmegen1 lokte de mensen met live uitzendingen naar het Glazen Thuis op het Mariënburgplein. Dankzij de horeca van LUX konden de bezoekers er even bij gaan zitten om wat te drinken. “Een unieke samenwerking”, aldus Carmen van der Meer van de Marikenstraat. Product Plus verzorgde de communicatie rond het evenement.

2011 – Jacht Event

JCI Nijmegen heeft voor het eerst in het bestaan een Jacht Event georganiseerd. Het Event is opgezet rondom de opening van het jachtseizoen op locatie Jachtslot Mookerheide. Wij maakten deze dag kennis met verschillende facetten van de jacht, de dieren en de bossen. Samen met de WildBeheer Eenheid is een actief en informatief programma samengesteld. Op het programma staan onder meer vliegvissen, een roofvogelshow, jachthondenshow, een wijnproeverij en schieten in een jachtsimulator.

Tijdens het Jacht Event zamelen we geld in voor: Stichting Dierenambulance Nijmegen e.o. In 1985 is de DAN opgericht. Ongeveer 60 vrijwilligers zetten zich dag en nacht in om met behulp van 3 ambulances, een rubberboot, een paardentrailer, een basispost en diverse opvangfaciliteiten dieren in nood te helpen. Zowel in het wild levende dieren, zoals egels, konijnen, reeën, eenden, meeuwen, merels en zwanen als allerlei huisdieren worden geholpen.

Galerij niet gevonden.

2010 – 4X4 event

tekst

1987 – Project golfbaan Nijmegen

In 1982 is de projectcommissie  van de juniorkamer gestart met onderzoek naar de mogelijkheden voor een golfbaan. De dichtstbijzijnde bestaande banen lagen op grote afstand, namelijk boven Arnhem, onder Vught en in Midden- Limburg, bovendien hadden kampten ze daar met een ledenstop. Deze commissie heeft tezamen met enkele Nijmeegse golfers een Stichting opgericht, waarbij de commissie daarin de helft van het bestuur vormde. Er is een uitgebreide P.R. campagne gevoerd en met resultaat: honderden belangstellenden/donateurs dienden zich aan. De stichting van 80 ha kon op deze manier worden gekocht. Er is een vervolgens ook een gedegen juridische structuur gecreëerd. Tegenwoordig behoort de Golfbaan Rijk van Nijmegen tot de grootste golfbanen van Nederland. 

1970 – Project museum Kam

Na de oprichting van de Junior Kamer Nijmegen in 1968, was het project Museum Kam een van de eerste projecten van de Kamer waarbij het zich presenteerde aan de Nijmeegse Gemeenschap. Het doel: het rijksmuseum Kam meer in de publieke belangstelling brengen. In het bijzonder om de onderwijsinstellingen in regio Nijmegen te stimuleren een bezoek te brengen aan de belangwekkende  collecties en vondsten uit het grijze verleden, welke in Museum Kan waren ondergebracht.